Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Георг Георгиев: Младите хора са изправени пред предизвикателството на новите реалности, запазвайки ценностите на почтената политика

Георг Георгиев: Младите хора са изправени пред предизвикателството на новите реалности, запазвайки ц

„Ако до момента имахме възможност да сме част от много силен отбор, то от тук нататък трябва да се справим с предизвикателствата, че нуждите на обществото се модифицират спрямо новите реалности. Досега работихме в посока инфраструктура, развитие на градовете, достойно заплащане, но сега се изправяме пред други фактори – чистота на въздуха, дигитализация, намиране на работна ръка за големи производства. Всичко това са новите реалности и ние трябва да сме готови за тях. Когато говорим за успех, трябва да си представяме себе си в тези нови реалности“. Това заяви председателят на МГЕРБ и зам.-министър на МВнР Георг Георгиев пред младежи от Бургас, Варна, Стара Загора, Ямбол и Сливен. Той участва с лекция в рамките на регионалната академия на МГЕРБ в Созопол. Събитието се провежда със съдействието и подкрепата на фондация „Конрад Аденауер“.
Георг Георгиев коментира ролята на младите хора в политиката и какви са предизвикателствата пред младежката организацията на ГЕРБ. „Важно е да си дадем сметка къде сме ние като младежка организация, като част от най-голямата дясна политическа сила и дали осъзнаваме какво води това след себе си. По презумпция младите хора имат нужда от подкрепа, имат нужда от някой в правилния момент да им подаде ръка. Но това не означава, че трябва да отстъпваме от принципи и ценности. Те са водещи за ГЕРБ и чрез тях сме по-успешни и силни“, сподели пред аудиторията лидерът на МГЕРБ.

Георг Георгиев акцентира върху мотивацията сред младите хора и отговорността им да бъдат двигател на политическия и обществен живот в България. „Трябва да сме гъвкави, адаптивни и дори до известна степен готови на саможертва в личен или друг аспект. Младият човек трябва да полага усилия, за да изпитва удовлетвореност от труда и реализацията си. Върху нас пада отговорността за формиране на обществено мнение, но трябва да сме информирани и да трупаме знания. Това е смисълът на тези академии и събития, които провеждаме през годините. Това е и мисията на фондации като „Ханс Зайдел” и „Конрад Аденауер“ – те инвестират средства в нас като капацитет за промяна. Как ще се възползваме от това е наша задача. След тази академия ще сте по-успешни, ако сте се мотивирали и сте научили нещо ново“, категоричен бе зам.-министърът на МВнР.

Той сподели и впечатленията си за последната кампания за местни избори. „Те са възможност на максимално широк кръг хора да се докоснат до реалната политика, няма по-директен контакт, това е всекидневна битка на терен. ГЕРБ и правителството работи усилено за социалната политика, образованието, но няма как да променяме държавата, ако стоим и чакаме нещо „безплатно“.

Георг Георгиев заяви готовност да има инвестиции в бъдеще, свързани с провеждане на още повече семинари, академии и други мероприятия, защото имат практическа насоченост и възможност за изява на младите хора.

„Изправени сме пред предизвикателството да се създават качествени кадри - образовани и възпитани хора, които се готови да се сблъскат с политиката На второ място те трябва да са добри комуникатори, да защитават позициите и мнението си. И не на последно място всеки един от нас  трябва да си дава сметка за отговорността, която носи.  Целта ни е да продължим доказано добрата ни политика – последователна, изградена от знания и умения. Това правим и чрез младежката организация на ГЕРБ, независимо дали някой се опитва да ни обезкуражи. Имаме силно, солидно лидерство в лицето на премиера Борисов, на кметове, общински съветници, народни представители. Ние правим политика по почтен начин, но дали това ще е така,  зависи от всеки един от вас в тази зала“, допълни още лидерът на МГЕРБ.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж