Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Адриана Узунова с престижни награди от Международни музикални конкурси

Адриана Узунова

Успешен старт на новия творчески сезон постави Адриана Узунова - ученичката от класа на Елена Юлиянова с участието си в Международния Музикален конкурс „Наследници на Орфей”, проведен в ТК „Албена” от 3-10 септември 2019 година.

Седмото издание на този музикален празник събра на сцената талантливи млади музиканти от 14 държави, между които участници от Германия, Холандия, Южна Корея, Полша, Естония, Румъния, Русия, Украйна, Турция, Грузия, Армения, Азербайджан, България.

В продължение на осем конкурсни дни пред Международно жури от САЩ, Южна Корея, Естония и България, с председател проф.Томислав Байнов – Германия прозвучаха стотици творби от световната музикална класика.

Първата награда в трета възрастова група завоюва Адриана Узунова, за която това беше първото участие в това състезание.

Адриана взе участие и в майсторски класове на Проф. Тамара Поддубная – САЩ и проф. Томислав Байнов – Германия.

Тя също така блестящо се представи на заключителния Гала – концерт на лауреатите и получи покани за участие в майсторски класове и конкурси в Германия и САЩ през следващия творчески сезон.

Адриана Узунова се представи успешно и на първото издание на Международния музикален конкурс за млади изпълнители, който се проведе по време на лятната ваканция в град Трявна. Тя спечели трета награда в четвърта възрастова група при неприсъдени 1-ва и втора награди.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж