Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

С пореден звездопад от престижни награди ни зарадваха децата от клуб „Светлини сред сенките” при ОДК „Св. Ив. Рилски”

С пореден звездопад от престижни награди ни зарадваха децата от клуб „Светлини сред сенките” при ОДК
От престижният, национален литературен конкурс „Стоян Михайловски”, който  се проведе в гр. Русе, Симона Йовчева – 10г. се класира на второ място. В същата възрастова група, седем годишната Версавия Янкова е с поощрителна награда. При по-големите, на първо място за проза се класира Кирил Димов – 14г. Четирима са отличените от международния литературен конкурс „Аз обичам черно море”, който се проведе в гр. Несебър.

С трети места за проза са Лъчезар Йорданов – 15г., Кирил Димов – 14г. и Геновева Трифонова – 12г., а десет годишната Симона Йовчева е с поощрителна награда. Четирима са наградените възпитаници на клуба и в онлайн конкурса за комикс и любим фантастичен герой. На първо място за комикс са Калоян Желев – 8г. и Поля Лалева – 7г., Мартин Минев – 8г. е също първи в надпреварата за измислен герой, а Георги Иванов – 8г. получава специална награда, за идея и изпълнение.
Трима са наградените от националния конкурс с международно участие “Доброто и злото в наши дни”. Специална награда печели Фая Гератлиева – 10г. На второ място е класирана София Людмилова – 8г., а при по-големите трети е Йоан Иванов – 15г.

Петнайсет годишният Лъчезар Йорданов е един от финалистите на националния конкурс „Забравените личности”. Той присъства на церемонията на избраните, в гр. София и за пореден път впечатли жури и публика с представянето си.
Светлинките продължават работата си по двата колективни романа и по предстоящите конкурси, за да ни зарадват с нови творби и постижения.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж