Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Д.Денков: Близо 600 хиляди лева загубила общината в Казанлък...

Близо 600 хиляди лева е изгубила община Казанлък от забавеното прилагане на Наредба 30 - за движението на превозните средства.  Това съобщи по време на последното заседине на местиня парламент  общинският съветник Денко Денков. Причината за забавянето в прилагането на наредбата е липсата на готовност от страна на общинската администрация, която трябваше да изготви и отпечата талоните за кратковременно паркиране в Казанлък.

Съгласно приетата промяна в друга наредба- за рекламната дейност, талоните за паркиране ще носят и рекламни приходи на общината. По 300 лева за квадратен сантиметър реклама ще плащат желаещите да рекламират продуктите си по този начин. Предложението е на кмета на Казанлък Стефан Дамянов. Желаещите да броят тези пари за реклама, ще имат комфорта да популяризира тдейността върху 50 хиляди броя талони за паркиране. Толкова е поръчала и ще отпечата на първо време общинската администрация, съобщи Татяна Станева, директор на дирекция “Общинска политика и общинска собственост”. Матрицата за талоните вече е готова и те се работят в столична печатница. Общо четири вида талони ще могат да купуват водачите на МПС , за да получат право на паркиране в централната градска част. Талоните ще са на стойност 40 и 80 стотинки, лев и двайсет и 2 лева ,съответно за паркиране от по 30 минути, час, два и три часа.
От ноември общинската администрация ще е готова да прилага наредбата. До три седмици ще са готови новите талони, за всеки от които общината ще плати по 18 стотинки без ДДС. Надеждата на авторите на наредбата, е че след въвеждането на платено паркиране за кратковременен престой в централната част на града, хаосът по казанлъшките улици ще е по-малък.

Деляна Бобева  www.dariknews.bg 

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: