Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Таксите за детските градини и ясли се премахват

Само 1% от общинския бюджет е отделен за издръжка на детските заведения в Казанлък. Около 600 000 лева са средствата, с които Общината покрива разходите за децата, от почти 60-милионния бюджет.

http://youtu.be/R0pyZli0ZNk

Премахване на таксите за детските заведения предвижда кандидатът за кмет на Община Казанлък, издигнат от БСП за България – безпартийният инж. Стоян Петров. Той е категоричен, че тази мярка Общината не само може да си позволи, но е и задължителна, за да бъдат стимулирани младите семейства да остават в града и да се развиват без утежнения.

Откровени неудобства за стотиците млади жени е създала Община Казанлък в нехайството си към тези, които ползват услугите на Детската кухня, установи кандидатът за кмет инж. Стоян Петров.

Заявки за храна за следващия ден могат да се подават само на място, за вариант по интернет майките в Казанлък не са чували. Няма и доставка на храна по домовете. Майките са принудени да оставят бебетата в количките на улицата под дъжда и снега, докато взимат порциите, защото до вътрешността на кухнята няма нито рампа, нито пространство, където да изчакат реда си.

Кандидатът за кмет на Община Казанлък, издигнат от БСП за България, безпартийният инж. Стоян Петров, избра за негов приоритет премахването на таксите от детските заведения и привеждането на Детската кухня към нормални за обслужване на родителите условия.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж