Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Имаме работен проект за ремонт на стария път Казанлък – яз. Копринка

„В Общината има работен проект за възстановяване на стария път Казанлък – яз. Копринка, според който необходимите средства са в размер на 3,5 млн.лв. Пари, които няма как да бъдат отделени от общинския бюджет, предвид размера му. Единственият начин е целево финансиране от държавата”, това заяви в отговор на запитвания от жителите на село Копринка кандидатът от ПП ГЕРБ (№43) за кмет на община Казанлък Галина Стоянова.

Тя поясни, че предвид тези обстоятелства, община Казанлък е била изправена пред дилемата дали да бъде ремонтиран надлез „Арсенал” или въпросният път, защото: „това са двата въпроса, останали нерешени до сега”. Надлезът свързва града с индустриалната зона, като в допълнение на това по него преминават над 10 000 души дневно. Оказа се, че този транспортен възел е жизнено важен за казанлъчани и не само.

Ремонтът за надлез „Арсенал” предстои съвсем скоро, след като вече има избран изпълнител и отпускането на средствата е факт.

„Следващият проект, за който ще искаме целево финансиране от държавата, ще бъде за възстановяването на пътя Казанлък - яз. Копринка”, категорична бе Стоянова и подчерта, че това не е предизборно обещание, а реално поставена цел, щом жителите на с.Копринка искат тази пътна артерия да бъде ремонтирана. В залата на читалището в Копринка обаче остана отворен въпросът дали да се ремонтира пътят или не, след като някои жители изразиха мнение, че това не е необходимо.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж