Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Кандидатите за общински съветници от ГЕРБ в Казанлък: Ще продължим да работим за облагородяването на кв. „Изток“

В квартала през последните години бе реализиран и мащабен проект за ремонт на улици и междублокови пространства на стойност 5,6 млн. лв.


Община Казанлък ще продължи да работи за облагородяването на кв. „Изток“ и през следващия мандат ако кандидатът за кмет на ГЕРБ Галина Стоянова и листата на партията с №43 получат подкрепата на хората. Това увери кандидатът за общински съветник от ГЕРБ и директор на Общинска библиотека „Искра” в Казанлък Анна Кожухарова. Тя и кандидатите за съветници на ГЕРБ се срещнаха с жителите от квартала, за да научат от първа ръка належащите проблеми и тревоги на хората.

„В програмата ни за по-развит Казанлък е предвидено обновяване на множество междублокови пространства, оформяне на зони за отдих и подобряване на инфраструктурата с ремонт на улици и нови тротоари, работи се и за решаване на проблема с осветлението в района“, коментира Кожухарова. Хората от квартала сигнализираха за проблеми с осветлението, поискаха да продължи успешната програма по саниране на блоковете и да се обърне внимание на озеленяването на района около блоковете.

„През последните години се реализираха много успешни проекти в кв. „Изток“, като най-големият от тях включваше изграждане на 4 големи улици и две междублокови пространства със зони за отдих, забавления и спорт, възстановени са тревни площи и цветни градини; изградено е енергоспестяващо (улично и парково) осветление изпълнени по проект „Обновяване на градската среда в град Казанлък“ за близо 5,6 млн. лв. Допълнително с бюджетни средства бяха ремонтирани улици и тротоари в квартала с най-много жители“, припомни Кожухарова. Тя допълни, че района е вече по-сигурен благодарение на изграденото видеонаблюдение обхващащо голяма част от квартала. Поставени са 34 камери на входовете/изходите на града, голяма част от ж.к.“Изток“, вътрешността на ромската махала „Касмера“, които са проследявани от Общинското звено по сигурността.

По мащабния проект за ремонт на образователната инфраструктура в общината бяха обновени и три детски заведения в района- ДГ “Здравец“, ДГ “Слънце“ и филиала на 15-та ДГ “Звънче“.

„Направеното досега може да се види. Това е свършена работа, а не напразни обещания. Затова и нашият девиз е „Работим за Казанлък“, каза още кандидатът за съветник на ГЕРБ Анна Кожухарова.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

http://bnr.bg/starazagora


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж