Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Ученици търсиха съкровище в Казанлък

Две отбора от различни училища в Община Казанлък участваха в състезания за откриване на съкровище. Малчуганите са ученици в шести клас и състезанието бе съобразено с техните знания по история.

Двата отбора –единият от ОУ “Паисий Хилендарски” в Казанлък и другият от ОУ”Свети свети Кирил и Методий” в село Копринка, близо час откриваха скритите съкровища в района на Тракийската гробница, Етнографския комплекс, Дом на културата “Арсенал” и исторически музей “Искра”. Инициативата на казанлъшкия музей и художествената галерия е по повод Европейските дни на наследството, преминаващи под мотото: “Културното наследство: бъдеще в многообразието”.
В празниците е включен и европейски проект “Учените като водачи към славата на древна Европа”, който се разработва от Съюза на учените в Стара Загора. От 19.00 часа тази вечер в исторически музей “Искра” ще започне концерт на пародийната шоу-група КРБ - “Казанлъшки Рози и Бодли”. Час по-късно е предвидена кинолектория на тема “Долината на тракийските царе”. В деня на откриването на Европейските дни на наследството в Казанлък историческият музей ще работи денонощно. “Това е една интересна идея, която не реализираме за първи път”, заяви доктор Косьо Зарев – директор на ИМ “Искра”.

 

 Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

снимки: 28.09.2007 - Ученици търсиха съкровище в Казанлък

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: