Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


МЦР-Взаимопомощ подпомогна отново Дневния център за деца и възрастни хора с увреждания

МЦР-Взаимопомощ подпомогна отново Дневния център за деца и възрастни хора с увреждания
Неправителствената организация „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” по проект „Солидарна общност” на програма „Европейски корпус за солидарност”., закупи и подари по случай 5 годишнината на ДЦПЛУ музикални инструменти за музикотерапия тип перкусии  (тарамбуки и маракаси) и дайре, както й специализирани помощни материали и инструменти за по-конфортна работа в работните ателие за клиентите на дневния център за хора с увреждания, като приставки за пишещи средства, приставка за надигане плота за работа, както и конструктори. МЦР-Взаимопомощ подпомогна отново Дневния център за деца и възрастни хора с увреждания

По проекта младежите и децата от центъра вече имаха възможност да се докоснат до конна езда, като идеята е те да бъдат по-близо до природата. Вече едно такова посещение се осъществи през септември, като предстой още едно през този месец. Дейностите  с младежите от ДЦВХУ стартираха през септември 2019 г. и са до март 2020 г.  с музико и арт терапия, дейности на открито -конна езда, ателие за направа на бижута.

Проекта е финансиран от Центъра за развитие на човешките ресурси, който в България е номиниран от 2014 г., да управлява най-голямата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт – „Еразъм+” както и от 2018 г. да управлява новата програма в областта на младежта и доброволчеството „Европейски корпус за солидарност”.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж