Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Почина художникът Милчо Христов

 На 73 годишна възраст, на втория ден на Коледа, от света си отиде художникът Милчо Иванов Христов. Той е дългогодишен директор на казанлъшката Художествена гимназия „акад. Дечко Узунов”, където прекарва повече от 20 години- първо като преподавател, после и като директор.

Роден е в Сливен, завършил графика, дъги години посвещава на младите таланти в графиката и живописта. Сред казанлъшката арт общественост е известен с прекрасните си пейзажи, един от които – „Мъглижката река” е включен в постоянната експозиция на Градската художествена галерия. Във фонда й се пазят над 20 различни творби на талантливия график, 10 от които са пастелни. Милчо Христов е самобитен творец, който не обича шума и суетата. Не случайно и последната му самостоятелна изложба в Казанлъшката галерия е от преди 20 години. Той обаче не пропускаше да поощри млади колеги и да бъде сред най- отзивчивите автори при популяризиране на българското изобразително и графично изкуство в страната и чужбина.
Дълги години графикътсподеля живота си с художничката Веса Вълова. С кончината на Милчо Христов изобразителното изкуство губи един от най- самобитните си таланти, график с особен финес на изображението. Поклонението пред тленинте останки на Милчо Христов ще е в неделя- 28-ми декември от 11 часа в ритуалната зала на казанлъшкия гробищен парк. Мир на праха му!

Деляна Бобева www.dariknews.bg

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: