Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Тома Вълков и Адриана Узунова с престижни награди от Международни музикални конкурси

Тома Вълков и Адриана Узунова с престижни награди от Международни музикални конкурси

Успешен старт на новия творчески сезон поставиха учениците на Елена Юлиянова с участието си в Международния Музикален конкурс „Наследници на Орфей”, проведен в ТК „Албена” от 3-10 септември 2019 година.
Седмото издание на този музикален празник събра на неговите сцени талантливи млади музиканти от 14 държави, между които участници от Германия, Холандия, Южна Корея, Полша, Естония, Румъния, Русия, Украйна, Турция, Грузия, Армения, Азербайджан, България.

В продължение на осем конкурсни дни пред Международно жури от САЩ, Южна Корея, Естония и България, с председател проф.Томислав Байнов – Германия прозвучали стотици творби от световната музикална класика на велики композитори от барока до наши дни за пиано, цигулка, виола, флейта, кларнет, акордеон, класическа китара, камерни ансамбли и солово пеене.

Тома Вълков

Втората награда в първа възрастова група спечели 9-годишен възпитаник на ШИ „ Емануил Манолов” при НЧ „Искра – 1860” Тома Вълков, който беше единственият участник от България в тази група.

Адриана Узунова

Първата награда в трета възрастова група в трудна конкуренция с участници от много страни завоюва изявена казанлъшка пианистка, ученичка в музикална паралелка в СУ „ Екзарх Антим I” Адриана Узунова, за която това беше първото участие в това състезание.

Адриана взе участие и в майсторски класове на Проф. Тамара Поддубная – САЩ и проф. Томислав Байнов – Германия.

Тя също така блестящо се представи на заключителния Гала – концерт на лауреатите и получи покани за участие в майсторски класове и конкурси в Германия и САЩ през следващия творчески сезон.

Неуморните казанлъшките таланти Тома Вълков и Адриана Узунова се представиха отлично и на първото издание на Международния музикален конкурс за млади изпълнители, който се проведе по време на лятната ваканция  в град Трявна. Голямата им любов към музиката и пианото беше достойно възнаградена и на този конкурс.

С първата награда в първа възрастова група беше удостоен Тома Вълков. Третата награда в четвърта възрастова група спечели Адриана Узунова.

Пожелаваме нови успехи и големи постижения за учениците на Елена Юлиянова през новия творчески сезон!

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: