Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Криминалната хроника за 16.08.2019

РПУ, ПОЛИЦИЯ

Разкрити престъпления:
На 15.08.2019 г. около 09.45 ч.,  на път I-5, южно от с. Бъдеще, общ. Ст. Загора от служители на Първо РУ – Стара Загора е спрян за проверка лек автомобил „Фиат Пунто“, управляван от 26-годишен мъж от гр. Любимец,обл. Хасково, като в хода на проверката е установено, че автомобила е противозаконно отнет около час по-рано от гр. Любимец. По случая е образувано бързо производство по описа на Първо РУ – Стара Загора. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.


По-характерни престъпления:
На 15.08.2019 г. около 16:35ч. във  Второ РУ – Стара Загора  е получено съобщение от 35-годишна жена от гр. Стара Загора, за това че около 16.30ч. в района до хижата в парк "Митрополит Методий Кусев", гр. Стара Загора две неизвестни лица, след отправени заплахи са отнели мобилен телефон "Нокиа 5"  от 10-годишно момче от гр. Стара Загора. Във Второ РУ – Стара Загора  по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.198 ал.1 от НК.

На 15.08.2019 г. около 03.00 часа в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от екип на охранителна фирма за проникване в павилион за хот - дог на бул. „Цар Симеон Велики“ в гр. Стара Загора. Установено е, че неизвестен извършител, чрез взломяване е проникнал в павилиона и е извършил кражба на сумата от 40 лева. По случая в в Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.195, ал.1, т.3 от НК.

На 15.08.2019 г. във  Второ РУ – Стара Загора  е получено съобщение от 60-годишен мъж от гр. Стара Загора, за това, че за времето от 17:00ч. до 17:15ч., чрез взломяване на предно ляво стъкло на товарен автомобил "Рено Трафик" - негова собственост е извършена кражба на черна кожена мъжка чанта с документи. Във Второ РУ – Стара Загора по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195 от НК.

Пътнотранспортни произшествия:
На 15.08.2019 г. около 14.00 ч. по АМ „Тракия“ в посока гр. София се е движил лек автомобил „Опел Зафира“ управляван от 36-годишен водач от гр. Пазарджик, който на км.214 губи управление над автомобила и се блъска в еластична предпазна ограда, в следствие на което спира в ускорителната лента за движение. В следствие на удара в еластичната предпазна ограда, от нея се откъсват елементи, които падат на платното за движение в посока гр. Бургас. В този момент по АМ "Тракия" в посока гр. Бургас се е движил лек автомобил „Рено Клио“, управляван от 70-годишен мъж от гр. София, като в автомобила са пътували и 44-годишен мъж и две жени на 71г. и на 46г. – всички от гр. София. Автомобила преминал през елементите на предпазната ограда, като спукал гума и водачът отбил в аварийната лента по посока на движението си. Водачът и двама от спътниците му слезли от автомобила, за да огледат щетите, а в него останала на задната седалка 71-годишната жена. В този момент лек автомобил „Мерцедес“, управяляван от 79-годишен мъж от гр. Несебър се ударил в спрелия в аварийната лента „Рено Клио“, като в следствие на удара последният се завъртял и се установил срещу посоката на движение в отводнителната канавка. В следствие на удара, 71-годишната пътничка в лекия автомобил „Рено Клио“ е получила политравма и е загинала на място. Водача на лекия автомобил „Мерцедес“ е откаран в ЦСМП - Стара Загора, прегледан и освободен без наранявания. Водачите са тествани за употреба на алкохол, като са  отчетени отрицателни резултати и за тримата. По случая е образувано досъдебно производство по описа на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора.

На 15.08.2019 г. около 13.35 ч. в гр. Стара Загора по ул. „Ангел Кънчев“ в посока юг се е движил лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 75-годишен мъж от гр. Стара Загора, който на кръстовището с ул. „Св. Княз Борис“ блъска с предна част на автомобила пресичащата на пешеходна пътека в посока изток 66-годишна жена от гр. Стара Загора. В следствие на удара жената е получила фрактура на лява лакетна става и е настанена в отделение „Неврохирургия“, при УМБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота. Водача е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: