Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт за причиняване по непредпазливост на смъртта на малолетно дете

Съдебна Палата
Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо А.С., на 17 г., за това, че на 11.01.2019 г., в гр.Стара Загора, причинила по непредпазливост смъртта на малолетното си дете – петмесечно бебе/момче/, като макар и непълнолетна е разбирала свойството и значението на деянието и е могла да ръководи постъпките си  - престъпление по чл.122, ал.1 вр.чл.63, ал.1, т.4 от Наказателния кодекс. На 11.01.2019 г., около 9,30 часа обвиняемата А.С. запалила печка с дърва в дома си. Тя била в къщата заедно с мъжа си и двете им деца. Около обяд отишла до близкия магазин за кафе, като взела със себе си двегодишната си дъщеря и оставила спящото бебе в кошарата.  След това се прибрала. Тъй като в къщата нямало редовно течаща вода, обвиняемата решила да отиде до съседите си, за да напълни няколко шишета с вода. Около 15 ч. излязла от къщата, като оставила бебето в кошарата, намираща се в непосредствена близост до запалената от нея горяща печка с дърва, а двегодишното момиче оставила на стълбите пред входа . В къщата нямало други хора, които да се грижат или да наглеждат децата, докато майка им отиде за вода до съседите. В това време възникнал пожар от запалената печка с дърва , където наблизо се намирала кошарата на бебето. Огънят обхванал цялата стая, включително и кошарата с намиращото се в нея бебе, а оттам и цялата къща. В резултат на действието на пожара започнал да се отделя въглероден окис. Бебето вдишало отделящия се при горенето въглероден окис и се отровило, в следствие на което настъпила и смъртта му, според съдебно-медицинската експертиза. А.С. тръгнала да се прибира към дома си и още на улицата видяла, че от къщата излизал силен дим и огън. Опитала да влезе в спалнята, за да спаси детето си. Отворила вратата и оттам започнали да излизат големи пламъци. Тя не могла да стигне до детето, излязла навън и започнала да вика за помощ. Намокрила се цялата с вода и отново се опитала да влезе вътре, но не виждала нищо от гъстия черен дим. Някой от съседите я извадил от къщата и тя изпаднала в шок, след което се опомнила в линейката на път за болницата. Била й оказана медицинска помощ. Пожарът бил загасен от служители на РДПБЗН – Стара Загора, след което бил извършен оглед на местопроизшествието.

По делото са разпитани свидетели, изготвени експертизи, приобщени веществени доказателства и др.  Предстои Районен съд-Стара Загора да насрочи заседание по делото.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж