Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден 53-годишен мъж, на 10 години затвор при първоначален „строг“ режим, за кражби при опасен рецидив

Съдебна Палата

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден В.М., на 53 г., за това, че в периода 13.06.2017 г. до 17.07.2017 г., в гр.Стара Загора, в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот и чрез използване на технически средства, отнел чужди движими вещи на обща стойност 11 650,73 лв., от владението и собственост на различни граждани, както следва:
- на 13.06.2017 год., в гр.Стара Загора,  чрез използване на техническо средство–подправен ключ, отнел чужди движими вещи – златни бижута, на обща стойност 2 540 лв. от владението на собственика, без неговото съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена при условията на опасен рецидив.

- на неустановен ден през периода 28.06.2017 г. до 05.07.2017 г., в гр.Стара Загора, чрез използване на техническо средство–подправен ключ, отнел чужди движими вещи-златен ланец, златна халка, сребърен ланец, всичко на обща стойност 682,33 лв. от владението на собственика,  без неговото съгласие с намерението противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена при условията на опасен рецидив.

-на 05.07.2017 г., в гр.Стара Загора, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – счупване на патрона на ключалката на вратата на апартамента, и чрез използване на техническо средство – метален лост, отнел чужди движими вещи- преносим компютър, златна монета, златен синджир, златна халка и пари - сумата от 1000 лв., всичко на обща стойност 3 328,40 лв., от владението на собственика, без негово съгласие с намерението противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена при условията на опасен рецидив.

- на неустановен ден, през периода 14.07.2017 г.. до 16.07.2017 г., в гр.Стара Загора, действайки при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот - счупване на патрона на ключалката на вратата на апартамента  и чрез използване на техническо средство – метален лост, направил опит да отнеме чужда движима вещ - преносим компютър, от владението на собственика, без негово съгласие с намерението противозаконно да го присвои, като деянието е  останало недовършено поради независещи от дееца причини;

-на 17.07.2017 г., в гр.Стара Загора, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот - счупване на патрона на ключалката на вратата на апартамента, и чрез използване на техническо средство – метален лост, отнел чужди движими вещи - пари – сумата от 5 100 лева от владението на собственика, без неговото съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена при условията на опасен рецидив  - престъпление по чл.196, ал.1, т.2 във вр. чл.195, ал.1, т.3 предл.първо и т.4 предл.второ във вр. чл.194, ал.1 във вр. чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ във вр. чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс. За това престъпление на подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 /десет/ години при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на присъдата.

В. М. е предаден на съд и за това, че на 28.08.2017 г., в гр.Стара Загора, в съучастие като съизвършител с К. К., на 44 г., чрез използване на техническо средство–подправен ключ, и моторно-превозно средство лек автомобил „Фолксваген Поло“, отнел чужда движима вещ-златен синджир на стойност 140 лева,  от владението на собственика, без нейно съгласие с намерението противозаконно да я присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196, ал.1, т.2 във вр.  чл.195, ал.1, т.4, предл.първо и второ във вр. чл.194, ал.1 във вр. чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ във вр. чл.20, ал.2  във вр. ал.1 от Наказателния кодекс. За това престъпление на подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 /пет/ години, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на присъдата.На основание чл. 23 от НК, Районен съд-Стара Загора е наложил на В.М. едно общо наказание в размер на 10 години „Лишаване от свобода“  при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието.

Присъдата на Районен съд-Стара Загора подлежи на жалба и/или протест.  Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: