Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Иво Косев: Стараем се музикални празници „Петко Стайнов" да бъдат по-интересни и по-хубави

 Казанлък. „Стараем се музикални празници „Петко Стайнов" да бъдат от година на година по-интересни и по-хубави", заяви в интервю за радио "Фокус" –Велико Търново Иво Косев – уредник на Дом „Петко Стайнов".

Той разказа, че идеята за провеждането на музикалните празници се ражда преди много години, още когато е жив големия композитор Петко Стайнов. По думите на Иво Косев, един от инициаторите е покойната вече българска диригентка Петя Павлович, която е създала и прочутата казанлъшка хорова школа, наброяваща над 300 певци от всички възрасти. „През годините празниците продължават да се провеждат. За кратко в Казанлък бива преустановено провеждането им, тъй като семейната фондация „Петко Стайнов" пое инициативата за организирането им в столицата.
На първи юни 2002 година, когато дом „Петко Стайнов" бе възстановен от семейната фондация с председател архитект Стефан Стайнов, започна отбелязването на празниците в Казанлък. От година на година те стават все по-популярни и интересни за аудиторията", посочи Косев.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж