Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Успех на първия турнир по пожароприложен спорт за Купа „Севтополис“!

Успех на първия турнир по пожароприложен спорт за Купа „Севтополис“!

С това пожелание се обърна към състезателите и гостите на спортното събитие Кметът на община Казанлък днес в началото на професионалното съревнование в двора на РС ПБЗН – Казанлък. Галина Стоянова благодари за инициативата на комисар Стоян Колев, директор на РД ПБЗН Стара Загора и за избора на казанлъшката Пожарна. Тя заяви общата амбиция състезанието да се превърне в традиция. „Обновената сграда за казанлъшките пожарникари е пример и образец за много Пожарни в България.“, сподели Кметът на Казанлък и отбеляза към състезателите, че те са „цветът и елитът на пожарните команди в България, по думите на комисарите“. „Изглеждате перфектно и аз съм горда да застана пред Вас!“, поздрави Галина Стоянова младите пожарникари от цяла България. Успех на първия турнир по пожароприложен спорт за Купа „Севтополис“!

„ Този първи път тук в турнира да стане традиционен и да ви виждаме всяка година тук във все по-добра и по-добра форма.“, пожела тя. Кметът на Казанлък призова огнеборците да се грижат за доброволците по места и посочи високата мотивация на младия доброволчески отряд в Казанлък.

Успех на първия турнир по пожароприложен спорт за Купа „Севтополис“!

Начало на първия турнир по пожароприложен спорт за Купа „Севтополис“ даде старши комисар Красимир Шоторов, директор „Оперативни дейности“ към Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Той откри състезанието и благодари за пълната подкрепа на Кмета на Казанлък и поздрави Галина Стоянова за създадените условия в Града на розите за пожарникарите: „Условия, с които да се гордеем и да имаме самочувствие на пожарникари!“.

В първата спортна проява на пожарникари от цялата страна за Купа „Севтополис“ участват представителните мъжки отбори от пожароприложен спорт на Регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“ на 8-те най-добри Спортни клубове по пожароприложен спорт в страната: Бургас, Варна, Враца, Кърджали, Пловдив, Разград, Стара Загора и представителния отбор на Факултет ПБЗН – МВР.

Повече от 80 състезатели се включват в надпреварата по преодоляване на препятствия, подобни на тези при истински пожар, гасенето на действителен огън, изкачване с щурмова стълба до четвъртия етаж на учебна кула, построяване на плангови линии за най-кратко катерене и др. Състезанията се провеждат в индивидуални и колективни дисциплини, съответно – изкачване с щурмова стълба и 100-метрова пътека с препятствия и пожарна щафета 4 по 100 м. с препятствия и бойно разгръщане от мотопомпа.

Пожароприложният спорт води началото си от 20-те години на миналия век на Стария континент, като правилата на състезанията са базирани изцяло на ежедневни ситуации, с които се сблъскват огнеборците. У нас основите на професионалната надпревара са положени още през 1929 г.

Пресцентър на община Казанлък

Успех на първия турнир по пожароприложен спорт за Купа „Севтополис“!

Успех на първия турнир по пожароприложен спорт за Купа „Севтополис“!

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: