Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Жалбата на БСП за Равда падна в съда. ГЕРБ към БСП: Спрете с черната кампания и помислете за казанлъчани!

ЛОГО ПП ГЕРБ

Като НЕДОПУСТИМА Административният съд в Стара Загора определи жалбата на Клуба на жените социалистки от Казанлък срещу решението на местния Общински съвет бившият лагер в Равда да бъде продаден. В мотивите за решението си съдът в областния град се позовава на Конституцията на Република България и Административнопроцесуалния кодекс, въз основа на които жените-социалистки нямат пряк, личен и непосредствено правен интерес от оспорване продажбата на имота. Тъй като от казанлъшкия „червен“ клуб на жените не са заявили никакви свои материални права върху имота в Равда, предмет на правния спор, съдът оставя жалбата им без разглеждане, а производството по делото следва да се прекрати.
Решението на Административния съд е поредното доказателство как местните социалисти в Казанлък  използват всеки възможен случай за извличане на политически дивиденти, без да помислят преди това за жителите на общината. Подаването на жалбата срещу продажбата на имота в Равда е поредната недопустима постъпка на БСП, чрез която за пореден път се опитаха да настроят гражданите на Казанлък един срещу друг и да им внушат неистини относно Решението на Общински съвет – Казанлък за продажбата на общинския имот.

Само преди ден по други две жалби на БСП срещу ГЕРБ се произнесе и Районната избирателна комисия (РИК) – Стара Загора. Без уважение и като НЕОСНОВАТЕЛНИ от РИК определиха и двата сигнала на казанлъшката структура на „червените“. Районната избирателна комисия, след преценка на твърденията, преглед на публикациите и на относимите материалноправни разпоредби на Изборния кодекс, намира сигналите за НЕОСНОВАТЕЛНИ и като такива ги оставя без уважение.

Видно от приложените публикации и след направена проверка от страна на РИК - Стара Загора в социалната мрежа, се установи, че кандидатите на ГЕРБ за евродепутати Ева Майдел и Йоана Йончева-Фильова са присъствали на мероприятие и изказването на Ева Майдел не представлява предизборна агитация, защото в него липсват съответните реквизити по Изборния кодекс. От РИК посочват още, че самото присъствие на кандидатите за представители в Европейския Парламент от Република България, на публично мероприятие, в държавно или общинско учреждение и институции, неорганизирано от съответната партия не следва да се счита да е част от нарочната предизборна кампания и правенето на предизборна агитация.

Общинските съветници от ГЕРБ в града на розите призовават БСП – Казанлък да спре с черната кампания и да помисли за градивните теми, които са в интерес на всички казанлъчани.

Пресцентър ПП ГЕРБ – Казанлък

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж