Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Втора профилактична обработка на тревните площи срещу кърлежи

Дезакаризация на паркове и детски площадки

От тази вечер до сряда, включително, Община Казанлък ще извърши профилактично, второ третиране на тревни площи срещу кърлежи /дезакаризация/ на паркове и детски площадки на територията на общината. Площите ще се обработват след 18 часа.
Призовават се гражданите, да следят за указателни табели за извършената обработка и да спазват карантинните срокове, посочени в тях.

Превантивната обработка на Община Казанлък срещу кърлежи е свързана със затоплянето на времето, което провокира появата на кърлежите. По график след града е предвидено профилактично пръскане на другите населени места в общината, детските градини, социалните домове и други обществени сгради.

От отдел „Екология“ напомнят, че кърлежите обитават места, характерни с висока влажност, сянка и топлина. С повишено внимание трябва да бъдат родителите, когато децата им играят върху зелени площи, както и стопаните на кучета, които трябва да разхождат домашните си любимци само в районите, които не са забранени за това.

Паралелно с превенцията срещу кърлежи, при подходящи климатични условия, Община Казанлък извръшва следните обработки: дезинсекция срещу комари, дератизация на канални шахти и вътрешни помещения, биоцидна обработка на пясъчиниците. Още през изминалия пролетно-летен период 90% от пясъка е поетапно подменен с пясък, чиято фракция отговаря на изискванията на съответната наредба на РЗИ.

Междувременно, Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ продължава пролетното кастрене на дървета, повдигане на корони, косене на тревни площи, присаждане на рози, пръскане на растителни вредители. Дейностите на Общинското предприятие се извършват по график за различните райони на града.

Пресцентър на община Казанлък

 

Казанлък инфо:


Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: