Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Аптечка за първа помощ

От 5 до 14 април 2019 г. на Върховръх, до Перущица екипа на МЦР-Взаимопомощ осъществява проект за обучение на младежки работници по Програма „Еразъм+”, финансиран от Център за развитие на човешките ресурси. Проектът „Аптечка за първа помощ”, посрещна 30 участника от девет страни Полша, България, Италия, Испания, Унгария, Румъния, Литва, Латвия и Естония. Той е разработен от международен екип и се изпълнява от него, като от българска страна изпъкват имената на Николай Иванов - доктор по философия, Красимир Цанев международен кариерен консултант и психолог, Мария Славова- председател на „Асоциация на работещите с младежи и доброволци организации в България” и „МЦР-Взаимопомощ”.

Дейностите целят развиване на различни умения и компетенции на младежките работници във връзка с оказване на първа помощ, управление на риска, справяне с кризистни ситуации. Трима опитни обучители предоставят необходимата информация по тези теми, и им помогнат да подобрят своите умения чрез неформално и извън формално образование. Специализираните теми за първа помощ са поверени на Антон Вълев – магистър фармацевт и Президент на „Национална аптечна камара”. Лектори са още Румен Сомов от Юнайтед Авангард Артист и полякът Марчин Домбкевич от организация „Феникс” от Полша.

След завършването от обучението, младежките работници знаят повече за: Какво е неформално и извънформално образование и какви методи са включени в тях. Дефиниране правилата за безопасност при оказване на първа помощ (Има ли правила? Защо трябва да има? Какви са те?). Първа помощ- начални стъпки. Пострадал в безсъзнание. Функция на дихателната система. Спиране на сърцето, сърдечен масаж. Контузии, превързване, кръвоизлив. Участниците ще се запознаят с това, какви видове бедствия има. Те ще дискутират кои от тях са най-често срещани в страните им. Какво е най-важно да знаем за бедствията? Как да бъдем подготвени и да подготвим тези около нас?

Участниците имат възможност да посетят и гр. Пловдив с организиране на активизъм на открито в Европейската столица на културата за 2019 г.

Като част от разпространението на резултатите, се създава късометражен филм и онлайн платформа, които популяризира от участващите организации и в техните страни. А всеки участник получи подарък флашка с материалите, магнит, папка, химикал и тефтерче.

Галерия снимки:  07.04.2019, 05.04.2019 и 11.04.2019

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж