Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Три от състезателките на ВК "Казанлък" остават в националния отбор до 16 години

Три от повиканите казанлъшки състезателки в разширения състав на националния тим до 16 години със старши-треньор Теодора Бечева ще продължат с подготовката, като единствено Виктория Василева бе освободена след извършения подбор. От 23 волейболистки само 17 остават в националния тим, който бе събран на лагер в в София, посочи помощникът на Бечева Диян Боюклиев от щаба на ВК "Казанлък".


Треньорският щаб гласува доверие на казанлъшките състезателки Виктория Иванова, Ивайла Чавдарова и Виолета Бъчварова и те запазват мястото си в националния отбор. В състава на Бечева и Боюклиев са и три представителки от школата на "Марица", с по две са представени ЦСКА, "Левски" и "Славия". Останалите отбори, но с по един състезател в тима на България, са "Берое", "Локомотив" София, "Велбъжд" Кюстендил, "Импулс" Горна Оряховица и "Дунав" Русе.

Тренирахме много усилено, с двуразови трнировки. В сравнение с предишния лагер има израстване, доста сме обнадеждени след първия етап от подготовката. Имаме очаквания и се надявам да се класираме за европейското първенство за тази възрастова група, коментира Диян Боюклиев.

От 5 април очакваме националният тим на подготовка в СК "Багира" в Казанлък. Участието на младите ни „Лъвици“ в квалификацията за европейско първенство в Стара Загора е от 25 до 27 април, а преди това съставът ще се включи в турнир на 6 и 7 април, на който домакин е СК "Багира".

В квалификацията ще участват освен България, и отборите на Холандия, Дания и Беларус. Само победителят в групата се класира на Евроволей 2019 U16 в Италия и Хърватия (10-31 юли).

Четири волейболистки на Марица (Пловдив) U15 бяха повикани в националния отбор за девойки до 16 години.

Ива Дудова, Маргарита Гунчева, Мария-Габриела Миличевич и Марина-Анастасия Карапаунова са повикани на лагер преди европейските квалификации от 25 до 27 април в Стара Загора. В квалификацията ще участват освен България, която е водена от Теодора Бечева, още отборите на Холандия, Дания и Беларус. Само победителят в групата се класира на Евроволей 2019 U16 в Италия и Хърватия (10-31 юли).

Миналата седмица отборът на Марица до 15 години (момичета родени през или след 2004 година) се класира за националните финали в Държавното първенство по волейбол до 15 години. Момичетата на Петя Хрисчева спечелиха междурегионален турнир в Пловдив с отборите на Ботев (Враца), Локомотив (София) и Славия (София). На 10 март маричанки спечелиха Пролетния турнир Николай Диманов.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: