Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Христиана Харалампиева, Тома Вълков, Адриана Узунова и Златомир Трифонов с престижни награди от конкурса „Димитър Ненов”

Христиана Харалампиева, Тома Вълков, Адриана Узунова и Златомир Трифонов с престижни награди от конк

На 30 – 31 март 2019 година в град Разград се проведе Национален конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов”, организиран от Община Разград, НЧ „Развитие - 1869”- Разград и къща-музей „Димитър Ненов” - Разград.
Конкурсът „Димитър Ненов” притежава забележителна история, един от най-старите и с утвърдени традиции клавирни конкурси в България.

Благородната цел на този музикален форум е да открива млади, талантливи изпълнители и да съхранява и популяризира творчеството на големия български пианист, композитор, диригент и педагог, професор Димитър Ненов.

Тазгодишното издание на конкурса се проведе в Концертната зала на НЧ „Развитие - 1869” в град Разград.. Конкурсната програма на участниците влючваше задължителни изпълнения на произведения крупна форма, барокови творби и пиеси от Димитър Ненов, а техните изпълнения бяха оценявани от изявени музиканти - пианисти и педагози.

По традиция в конкурсната надпревара се включили талантливи казанлъшки пианисти от клавирния клас на Елена Юлиянова и с отличното си представяне на конкурсната сцена ученици в СУ «Екзарх Антим І» и ШИ «Емануил Манолов» при НЧ «Искра-1860» вписаха в творческата си биография нови престижни награди.

С голям успех в  първа възрастова група на конкурса в Разград се представи очарователна и талантлива Христиана Харалампиева. За отличното изпълнение на конкурсната програма жюрито присъди на 8 - годишната пианистка заслужена Първа награда – единствената Първа награда в тази възрастова група.

Отличен резултат във втора възрастова група постигна 9 – годишен възпитаник на ШИ «Емануил Манолов» при НЧ «Искра – 1860» Тома Вълков. В остра конкуренция с по-големи участници в тази възрастова група Тома убедително завоюва Първа награда.

В четвърта възрастова група на конкурсната сцена блестящо се представи изявена млада пианистка Адриана Узунова, която в този ден трябваше да премери своите изпълнителски възможности на два конкурса. Преди обед в остра конкуренция с ученици от музикални училища в България Адриана спечели Поощрителна награда  на Международен конкурс за изпълнение на немска и австрийска музика в Бургас.

А само след няколко часа талантлива пианистка с голям успех се представи на сцената на НЧ «Развитие» в Разград, безспорно спечелвайки Първа награда на конкурса «Димитър Ненов».

С Трета награда в пета възрастова група журито отличи изпълнение  на Златомир Трифонов, представил на конкурсната сцена трудна и голяма програма, включваща произведения от Л. Бетовен, Д.Ненов, С. Прокофиев и П.Стайнов.

Възпитаници на Елена Юлиянова бяха поканени и за участие в Заключителния
Гала - концерт на победителите.

На тържествена церемония по награждаване на Лауреатите Специална награда на Народно Читалище «Развитие - 1869» град Разград за високи педагогически постижения беше връчена на клавирния педагог от град Казанлък г-жа Елена Юлиянова.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж