Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Изложбата „Нашенци по света“ бе открита в Музея на фотографията

В Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства бе открита изложбата „Нашенци по света“ - на пътешествениците от Казанлък Пенка и Койчо Коеви, предаде кореспондент на Радио „Фокус”.


В експозицията са показани едни от най-интересните фотоси, запечатали в неповторими кадри редки природни забележителности в Северна Америка. Сред снимките гостите на изложбата могат да видят оранжеви могили от пустинни пясъци, Големия Каньон и призрачното бяло на Аризона са по снимките на семейство Коеви, заснело още Каньонът на Антилопата, Подковата, Синият каньон, Белият джоб и Хълмовете Южни Койоти в Аризона, както и изгледи от Мъртвата долина на Калифорния, Каменният град - Канзас и Огнената долина в Невада.

Най-яркото впечатление на двамата пътешественици, заминали за САЩ през 1997 г. със Зелена карта, си остава труднодостъпното място скални образувания в Юта, известно сред любителите на екстремните преживявания като „Вълната“.
Идеята за изложбата идва след прибирането им в Казанлък, по настояване на тяхна близка, която остава възхитена от снимките на Пенка и Койчо Коеви. Събитието е част от официалната програма на Чудомирови празници 2019.

Славяна ГАЙДАРОВА

галерия снимки: 26.03.2019 - „Нашенци по света“ - фото-изложба на Пенка и Койчо Коеви

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж