Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Ученици от Художествената гимназия в Казанлък рисуваха реплики на Чудомирови творби

Изложба „Цветове и светлосенки” с творби на ученици от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов” е представена в една от залите на Литературно – художествен музей „Чудомир”, предаде кореспондент на Радио „Фокус”. Ученическите работи представляват реплики на Чудомирови творби от изложбата „Вариации на тема”. Те са рисувани в часовете по живопис и рисуване, в рамките на творчески работилници провеждани в ЛХМ „Чудомир”.

Творбите са на ученици от 5 до 11 клас от Художествената гимназия в Казанлък.

„Световна практика е ученици да се учат от големите майстори, заставайки пред техни оригинали. Така те научават повече, в една нестандартна форма”, каза Радостина Павлова, преподавател в Художествената гимназия.

Подобна творческа работилница с ученици от Националното училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов” се организира за четвърта поредна година в рамките на Чудомирови празници.

Славяна ГАЙДАРОВА

галерия снимки: 26.03.2019 - „Цветове и светлосенки“ - творческа работилница с ученици на НУПИД „Акад. Дечко Узунов“ за създаване реплики на Чудомирови творби – ателие по изобразително изкуство, с ръководители Радостина Павлова и Анна Желева


 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж