Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


С бодиарт отбелязват Международния ден на хората с увреждания в Казанлък

 11 ученици от 10-ти клас при Националната гимназия по приложни изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов” започнаха да рисуват в духа на така модерното напоследък изкуство в стил бодиарт върху лицата на 12 от децата в Дневния център за деца с увреждания в Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

Мотото на инициативата е „Приказка за невидимото дете”. В продължение на няколко часа със специални бои за рисуване върху тяло младежите ще развихрят въображението си с идеята да направят всяко дете невидимо, като го отведат в света на приказките. 12-те деца, върху чиито лица учениците от Художествената гимназия ще рисуват, са на възраст от 3 до 15 години. „Всички дечица от Дневния център са като омагьосани”, заяви директорът на Центъра Веска Мараджиева, която е бивша възпитаничка на казанлъшката Националната гимназия по приложни изкуства и дизайн. Тя допълни, че съвместните инициативи на Дневния център за деца с увреждания и гимназия „Академик Дечко Узунов” ще продължат и занапред. „Учениците от това учебно заведение са известни с различното си мислене. Те са отворени към децата с увреждания, затова решихме днешния ден да го отбележим заедно, за да почувстват децата с увреждания, че не са сами и имат приятели. Бодиартът дава възможност за директен контакт и именно това е първата стъпка нашите деца да почувстват като приятели учениците от Художествената гимназия”, коментира Веска Мараджиева.
В Дневния център за деца с увреждания в Казанлък, който отвори врати на 22-ри август тази година, се възпитават 27 деца, за 17 от които се полага дневна грижа. Останалите получават почасова рехабилитация.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж