Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Реверанс към "Женското начало" в творчеството на Казанлък

Изложбата „Женското начало“ бе официално открита тази вечер в препълнената зала на ул.“Искра“№4. Едно от най-очакваните културни събития в Града на розите започна на 8-ми март в присъствието на ценители, приятели и главните герои – дамите – творци на Казанлък.

http://youtu.be/_Z785WOx0IM

29 талантливи жени на Казанлък представят над 40 свои творби - скулптори, графики, живопис, дърворезба и художествени фотографии в тазгодишното издание на превърналата се в традиция експозиция от Културния календар на Общината, под патронажа на Кмета на Община Казанлък Галина Стоянова.

„Много любов и много ентусиазъм, за да продължавате да създавате такива невероятни творби, които прославят не само Вашите имена, но прославят Казанлък! Бъдете все така смели и борбени!“, пожела от името на Кмета Сребра Касева, началник „Кабинет“ и добави още смелост, за да защитават достойно името на Казанлък като град на художници.

Преди да разгледа за първи път изложените произведения на изкуството публиката бе поздравена от 15-годишната Мая Димитрова – цигулка, изработена от нейния баща, казанлъшкият лютиер Митьо Димитров и на пианото – нейната сестра Екатерина Димитрова, на 11 години. Младият музикален тандем е от Школа по изкуствата ,,Еманоил Манолов‘‘ при НЧ ,,Искра – 1860‘‘ гр. Казанлък, с музикален педагог Елена Юлианова.

Пиеси на китара изпълниха възпитаничките на Школата по класическа китара при НЧ ,,Възродена Искра – 2000‘‘ гр. Казанлък с ръководител Манчо Караилиев, Галина Русева на 9 години и Стела Караилиева на 15 г.

Празничен поздрав отправи и 15-годишната Милана Бездичка, която изпълни свои авторски стихотворения. Те ще бъдат публикувани в майския брой на списанието за литература и изкуство на Община Казанлък ,,Кула‘‘.

Публиката се наслади и на изпълнението на 16-годишния Алексанър Тянов и изящния звук на неговата цигулка, изработена от казанлъшкия лютиер Андреан Андреев. Инструментът е модел ,,Гуарнери Ричи Дел Джезу‘‘ от 1747 година.

Изненадата на емоционалната вечер бе Хайгашот Агасян с обичани български шлагери, посветени на ... любовта към „Женското начало“.

Пресцентър на община Казанлък

галерия снимки: 08.03.2019 - Изложба "Женското начало"

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж