Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

НЧ „Пробуда – 1920”, с. Копринка със спечелен проект „ПО СТЪПКИТЕ НА ТРАКИТЕ” към Програма VIVACOM Регионален Грант

НЧ „Пробуда – 1920”, с. Копринка със  спечелен проект „ПО СТЪПКИТЕ НА ТРАКИТЕ”  към Програма VIVACOM
На официална церемония в гр. София, Програма VIVACOM Регионален Грант обяви финалистите от четвъртото издание на Програмата. От общо 259 подадени проектни предложения  от всички области на страната, журито отличи 13.  Сред  финалистите е и проекта на НЧ „Пробуда – 1920”, с. Копринка - „По стъпките на траките”, който се финансира със сумата от 4040,00 лв.

Проектът е насочен към децата на с. Копринка, на възраст между 8 и 15 г. , които ще проучат и представят историята и културното наследство на древните траки, населявали територията на общ. Казанлък. А това ще се случи по един атрактивен и привлекателен начин – чрез съчетаване на история, спорт, туризъм, творчество. В рамките на проекта се предвижда да бъдат организирани туристически походи с посещения на  исторически обекти. Наред с опознаването на историята, децата ще учат как да се ориентират в природата и как се строи бивак. Ще се проведат пленери и творчески работилници, в които ще рисуват, ще приготвят хляба на траките, ще изработват одежди и предмети от техния бит. Децата ще се срещнат и ще запишат спомени на жители на селото, участвали в разкопките на древния тракийски град Севтополис, залят от водите на яз. Копринка. Предвижда се и издаването на фотоалбум – пътеводител с рисунки и снимки, направени от участниците в проекта.

За да реализира своята идея,  читалището в с. Копринка разчита и на своите партньори - Исторически музей - гр. Казанлък,  Туристическо дружество „Орлово гнездо”,  ОБ „Искра”,  НЧ „Светлина – 1861”, гр. Шипка, които изразиха готовност да подкрепят дейностите по проекта,  и с които ще бъдат организирани съвместни инициативи.

Програма  VIVACOM Регионален Грант се осъществява  в партньорство с Български център за нестопанско развитие. Характерно за Програмата е,  че тя подпомага развитието на регионите в България и насърчава участието на местните общности за подобряване на средата, в която живеят. А една от мисиите на НЧ „Пробуда – 1920” е да привлича младите хора, да им осигурява благоприятна среда и възможности за творческо и образователно развитие. Чрез проект „По стъпките на траките” децата на с. Копринка ще имат възможността да разширят  мирогледа си  и познавайки  историята, да се гордеят със своя роден край! На всички, работещи по проекта, предстои  едно пътуване по стъпките на траките, изпълнено с много емоции и предизвикателства!

Мария Желева – библиотекар в НЧ „Пробуда – 1920”, с. Копринка

НЧ „Пробуда – 1920”, с. Копринка със спечелен проект „ПО СТЪПКИТЕ НА ТРАКИТЕ” към Програма VIVACOM Р

НЧ „Пробуда – 1920”, с. Копринка със спечелен проект „ПО СТЪПКИТЕ НА ТРАКИТЕ” към Програма VIVACOM Р

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж