Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Маноил Манев: Манталитетът за създаване на интриги е запазена марка за ръководство на БСП

ГЕРБ – Казанлък проведе общинско събрание

Маноил Манев, народен представител от ПГ на ГЕРБ, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми: Изборният кодекс. Маноил Манев заяви, че въпросът за избирането на нов състав на ЦИК напоследък е придобил доста сериозна сила в обществото. В крайна сметка се е натрупало сериозно очакване да бъде сменен състава на комисията, а това може да стане само с нови правила. Затова и тези правила са приети по най-бързия начин.
„Много обществено вълнение, много коментари, общо взето не бяха позитивни коментарите за вас от ГЕРБ, най-вече за преференциалното гласуване, за избора на нов състав на ЦИК. Защо се случиха тези несгоди на ПГ на ГЕРБ, та трябваше да дойде лидерът ви, да ви се скара, да се направи на „доброто ченге” и всичко да започне отново?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че нещата не бива да бъдат тълкувани по този начин. „Има и друго тълкувание, партия ГЕРБ си има лидер, този лидер се казва Бойко Борисов и неговите мнения, становища в ПП ГЕРБ се приемат, обсъждат, изпълняват. Това не е проблемът. Проблемът беше, че има една политическа сила, която се е отдала единствено и само на популизъм!”, категоричен бе народният представител. Според него целият въпрос е бил използван от БСП като повод за оправдание за бъдещата им загуба на изборите. „Изборите още не са дошли, но една политическа сила вече повтаря, че ще ги загуби, защото й е виновен ГЕРБ!”, добави той.

Маноил Манев подчерта, че Бойко Борисов многократно е показал, че се вслушва в общественото мнение и този път е направил така. Мнозинството от хората искат запазването на преференцията и това се случва.

„Не съм адвокат нито на вас, нито на БСП, но в случая оправданието с БСП е ненужно. Проблемът си беше във вас, вкарахте си автогол. Това е нормалното поведение, допуснахте грешка!”, заяви водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че ако партията е допуснала политическа грешка, тя ще си понесе последствията. Важното е обаче, че грешката се коригира. „Да, сбъркал си, правиш обратното, което хората искат и точка по въпроса!”, категоричен бе той.

„Днес ми направи силно впечатление, председателят на ПГ имаше участие в една от телевизиите и на въпроса дали Бойко Борисов е знаел за позицията на ПГ от миналата седмица той много честно отговори, че е знаел. Явно нещо се случи през последните дни, какво се случи, та от една позиция трябваше да преминете на диаметрално противоположна?”, попита водещата Клара Маринова. Маноил Манев отговори, че Борисов и Цветанов ясно са обяснили каква комуникация са имали помежду си и самият той няма как да се превръща в посредник. Той продължи, че ПГ е взела едно решение, ИК на ГЕРБ е взела друго решение и то предстои да бъде изпълнено тогава, когато процедурата позволява.

Съмненията за съглашателство между ГЕРБ и ДПС.

„Има ли ново парламентарно мнозинство, съставено от парламентарните групи, които подкрепиха старото изменение и допълнение на Изборния кодекс, това са ГЕРБ, ДПС, част от ОП и Воля? Има ли ново такова мнозинство и така ли ще продължава да се крепи властта до края на вашия мандат?”, попита водещата Клара Маринова. Маноил Манев отговори че това не е така, а показателен е фактът, че вече втори ден кворумът се осигурява само от ГЕРБ и ОП. Той беше категоричен, че мнозинството е ясно, то е определено с всички споразумения, сключени между ГЕРБ и ОП. Това, че част от ОП може да има различно мнение, не променя нищо. А по отношение на гласуването на ДПС, ГЕРБ не носи никаква отговорност, защото не може да казва на другите партии как да гласуват.

Решението на БСП да напусне 44-то Народно събрание.

„Какво смятате, че ще последва от решението на БСП да не участва в Народното събрание?”, попита водещата Клара Маринова. Маноил Манев отговори, че не вижда нищо добро в това решение, но то си е на БСП. Народният представител припомни, че вчера в пленарна зала се е разглеждало ветото на президента, който е ясно свързан с БСП, и не е дошъл нито един народен представител от левицата да го подкрепи. Още по-важна е била подкрепата за членството на Македония в НАТО, но БСП също не са участвали в гласуването. Манев беше категоричен, че по такива въпроси не трябва да се делим.

Острото противопоставяне и скандалите в навечерието на евроизборите.

„Така ли ще изкараме цялата кампания за европейските избори, или има и някакви скрити за нас, обикновените граждани мотиви за толкова тежкото противопоставяне в България?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че от момента в който г-жа Нинова е станала заложник на оставането в ръководството на собствената си партия, тя е обърнала политическата среда в България само на противопоставяне и компроматни войни. Тя следва принципа, че когато си във война лидерът е важен.

„Вие оценявате, че само опозицията е виновна за тези противоборства?”, попита водещата Клара Маринова. Народният представител отговори, че манталитетът за създаване на интриги е запазена марка единствено и само на сегашното ръководство на БСП. „Това го твърдя и ако някой има факти и доказателства съм готов да спорим с факти и доказателства!”, завърши Маноил Манев разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2” на 21-ти февруари 2019 година.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж