Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


„ДоброволциТЕ”

„ДоброволциТЕ”

Приключи проект „ДоброволциТЕ” по програма „Еразъм+”, стартирал от 01.03.2017 г. до 28.02.2019 г. с 6-ма доброволци, пристигнали в гр. Казанлък от Италия, Словакия, Полша и Испания. Продължителността на пребиваване на доброволците беше от 8 до 12 месеца. Посрещаща организация по проекта е „МЦР-Взаимопомощ” с изпращащи организации ASSOCIAZIONE CULTURALE STRAUSS от Италия, Stowarzyszenie Rozwoju i Integracji Mlodziezy от Полша и ASOCIACION CAZALLA-INTERCULTURAL от Испания.

„ДоброволциТЕ”


Основната идея на проекта беше разработване на уеб сайт (http://theyouth.info/), в който доброволците разказват за своите преживявания в България, за други младежки организации и техните дейности. Сайта е пространство, което има за цел да информира и овласти младите хора в България и в цяла Европа.

Това е платформа, която показва добри практики в областта на младежката политика, културата, творчеството и екологията. Търси вдъхновение за промяна чрез доброволчество.

Освен он лайн се работи и за отпечатване на хартиен вариант - младежки бюлетин  „ДоброволциТЕ“, който се разпространява в 3 града на България – Казанлък, Стара Загора и Велико Търново.

Успешни инициативи на доброволците по проекта са: Езиково кафе „Италиано”, в партньорство с Общинска библиотека „Искра” (бяха осъществени 10 интерактивни урока всеки месец), разработване на проект „Bookcrossing zone” за поставяне на 4 броя къщички за книги в парк „Розариум” по проект на „Младежка банка” към „Обществен дарителски фонд Стара Загора”, създаване на инициативата „Без пари“ за размяна на дрехи и непотребни за някои неща, но полези за други, изложба „В правилната посока“ за проекта, „Бъбрива библиотека“ за размяна на езици.

Всички инициативи се проведоха в Община Казанлък като доброволците помогнаха и за посрещане на делегациите на Община Казанлък през 2018 г. по време на празника на розата и дадоха обратна връзка какво може да се подобри в тяхното приемане от гледна точка на самите делегати.

Информация за дейностите по проекта бяха отразени в отчета на кмета на Община Казанлък за 2018 г., както и в отчета на Общинска библиотека „Искра“ за миналата година.

„ДоброволциТЕ”

„ДоброволциТЕ”

„ДоброволциТЕ”

„ДоброволциТЕ”

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: