Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Евродепутатът Ева Майдел разговаря с Гугъл относно дезинформацията

Евродепутатът Ева Майдел разговаря с Гугъл относно дезинформацията

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел се срещна с Ричард Гинграс глобален вице-президент на технологичния гигант Гугъл по време на пленарната сесия в Страсбург. Двамата обсъдиха мерките за справяне с фалшивите новини и дезинформацията в интернет. "Повече информация не винаги означава повече информираност. Трябва да осигурим здравословна информационна среда и да се борим с разпространението на лъжи и манипулации в интернет.", заяви Ева Майдел.
По време на срещата Гугъл представи своите проекти за насърчаване на качествена журналистика и по-конкретно Фонда за иновации в дигиталните новини (Digital News Innovation Fund), както и дейностите си за повишаване на медийната грамотност сред населението. "Гугъл е една от компаниите с изключително голямо въздействие върху обществото, нейните услуги – електронна поща, операционна система, интернет търсачка, агрегатор на новини и т.н. - са ежедневие за милиардите хора по света, притежаващи смартфон. Компаниите от този мащаб, но и не само, трябва да поемат своята част от отговорността за борба с дезинформацията и злоупотребите в интернет.", коментира още българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП.

Глобалният вицепрезидент на Гугъл  разказа пред Майдел, че през следващите месеци компанията планира да пусне в световен мащаб проект, който развива към момента  в САЩ, свързан с разпространението на фалшиви новини. Гинграс сподели, че за да намали видимостта на фалшиви новини, Гугъл ще поставя по-силен акцент върху авторитетни резултати при обновяване на информацията, което ще е надграждане на подобренията, направени миналата година по отношение на търсачката. "Приветствам всеки проект, който има за цел  интернет да остане среда, където гражданите имат достъп до качествена информация.  Гугъл дава положителен пример и се надявам мерките да сработят възможно най-скоро, както и повече компании да оценят въздействието си върху обществото.", сподели непосредствено след срещата българският евродепутат Ева Майдел.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж