Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Представяне на общинската стратегия за демографско развитие 2008 – 2020

 Казанлък. Кръгла маса на тема „Представяне на общинската стратегия за демографско развитие 2008 – 2020" организира община Казанлък на 18-ти този месец, предаде кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново .

Срещата ще се проведе в зала „Чудомир" в едноименния хотел в града от 16:00 часа следващия вторник. Тогава ще бъде представена „Общинската стратегия за демографско развитие 2008 – 2020 година" от секретаря на общината Галина Стоянова. Управителят на местна частна трудова борса Стефан Папукчиев се очаква да представи изследване за необходимостта от квалифицирана работна ръка.
Кръглата маса е част от дейностите по подписания на 4-ти този месец меморандум между община Казанлък и Програмата за развитие на ООН за прилагане на Демографската стратегия. Демографската политика е сред най-важните приоритети, заложени в Програмата на българското правителство за 2005 – 2009 година. Общинската стратегия за Демографско развитие на община Казанлък 2008 – 2020 година е разработена в съответствие с Националната стратегия за демографско развитие на България 2006 – 2020 година. Демографското развитие на община Казанлък е от огромно значение и изисква провеждане на целенасочена и последователна политика на територията на община Казанлък, обединяваща усилията на местните органи на властта, институциите и структурите на гражданското общество, коментираха от общинска администрация.

Деница ГЕОРГИЕВА | радио "Фокус" – Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж