Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Осигурени за средствата за 2009 година по програма „Баба и внуче" на Дома за деца в Бузовград

 Казанлък. 20 000 лева са осигурените средства за 2009 година по програмата „Баба и внуче", по която работи вече трета година Домът за медико-социални грижи в село Бузовград, община Казанлък, предаде кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново .

Проектът се осъществява и финансира по линия на Международния женски клуб в София. По информация на директора на Дома д-р Ивелина Панова, програмата е обновена, като броят на жените, които се грижат за децата, вече е увеличен и от шест на 10. Всяка от бабите се грижи за две деца. По няколко часа на ден жените обличат, хранят, учат на елементарни навици и възпитават децата. 10-те жени се грижат за момченца и момиченца със здравословни проблеми, предвид специалните им нужди на обгрижване. Всяка от тях получава месечно по 160 лева за дейността, която изпълнява в Дома за медико-социални грижи.
Директорът на Дома информира още, че последният мониторинг, който са направили дамите от Международния женски клуб, е бил на 3-ти този месец. „Те останаха доволни от това, което видяха и развитият потенциал у децата, за които се грижат 10-те баби по проекта. Благодарна съм на всички, които помагат и полагат усилия децата в дома да се чувстват добре и обичани", заяви д-р Ивелина Панова.
Домът в село Бузовград обслужва 82 деца с различни специални потребности.

Деница ГЕОРГИЕВА | радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж