Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Евродепутатът Ева Майдел(ГЕРБ/ЕНП): „Трябва да говорим за опасностите в интернет, за да осигурим по-добра превенция в борбата с киберпрестъпленията“

Евродепутатът Ева Майдел(ГЕРБ/ЕНП): „Трябва да говорим за опасностите в интернет, за да осигурим по-

„Повишаването на обществената осведоменост по проблемите на киберсигурността е от изключително значение за осигуряването на по-безопасно поведение в онлайн пространството. Във време, в което е трудно да си представим нашето ежедневие без достъп до дигитални технологии, е важно да говорим, както за ползите, така и за опасностите, които крие тяхното ползване. По-добрата осведоменост по темата е ключовa за по-безопасното поведение в интернет на най-уязвимите членове на нашето общество – децата.“ Това заяви  Ева Майдел по повод края на кампанията SaferInternet4EU 2018, на която тя е посланик.
В сътрудничество с местната власт и регионални партньри бяха проведени няколко публични дискусии, осъществиха се посещения в часове на класа в редица училища и бяха раздадени 1000 информационни брошури в градовете Велико Търново, Ловеч, Казанлък и Хасково.

В дискусиите се включиха народни представители, областни управители, кметове на общини, директори на училища, експерти, ученици и родители. Европейският комисар за дигитална икономика и общество Мария Габриел, която е инициатор на кампанията SaferInternet4EU, поздрави участниците с видео обръщения. Специален гост-лектор на събитията бе началникът на Сектора за борба с киберпрестъпленията в ГДБОП Явор Колев. По негови думи най-уязвими в интернет са децата между 8 и 12 годишна възраст. Прекарвайки времето си в интернет, те са изложени на риск да попаднат на неподходящо съдържание или да се превърнат в обект на сексуален и психически  тормоз. По време на срещите Явор Колев даде ценни съвети за основните мерки, които всеки един трябва да предприеме, за да бъде по-защитен в киберпространството.

„Проведените съвместни инициативи са пример за това, че когато се обединят усилията на местни, национални и европейски институции се създават и популяризират добри практики, които допринасят за по-ефективната борба с  даден проблем. Киберпсространството не познава граници и за това е важно да действаме заедно, за да повишим медийната грамотност на интернет потребителите и да ограничим максимално рисковете, на които сме изложени всекидневно в онлайн средата. Благодаря на еврокомисар Мария Габриел за инициирането на тази навременна кампания и за възможността да бъда един от посланиците.“ Това допълни Ева Майдел по повод събитията от кампанията, която успя да достигне до над 1000 ученици в България.

Общоевропейската кампания SaferInternet4EU стартира на тазгодишния международен Ден за безопасен интернет – 6 февруари, с фокус върху три ключови теми – онлайн безопасност, медийна грамотност и киберхигиена. Кампанията цели да обедини усилията на различни заинтересовани страни на европейско и национално равнище да инициират дейности, с които да се повиши обществената осведоменост по проблемите на киберсигурността и да се осигури по-безопасно поведение в онлайн пространството на най-уязвимите интернет потребители - децата и подрастващите. Кампанията е насочена и към родители, учители и образователни институции като важен фактор във формирането и развиването от най-ранна възраст на дигитално-медийна грамотност и умения у децата.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж