Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Правната комисия на Европейския парламент одобри новите правила за събиране на доказателства по трансгранични дела

Брюксел, Евро парламент

На извънредно заседание, правната комисия на Европейския парламент гласува с пълно единодушие за промяна на регламента за сътрудничеството между съдилищата при събирането на доказателства по граждански и търговски дела. Автор на текста е българският евродепутат Емил Радев.
Новите правила ще осигурят по-ефективна рамка за трансгранично съдебно сътрудничество и ще направят директното събиране на доказателства по-лесно и сигурно. „Събирането на доказателства по трансгранични дела е от решаващо значение за регулирането на взаимната правна помощ по граждански и търговски дела между държавите-членки”, бе категоричен Радев.

В хода на работата по досието, българският евродепутат направи и редица допълнителни пояснения в текста. Те се отнасят до определенията за съд по смисъла на регламента, въвеждането на възможност за събиране на доказателства от разстояние чрез съвременни комуникационни технологии, в това число видеоконференции, както и необходимостта да се гарантира прилагането на професионалната тайна в тези условия.

Едно от нещата, за които Радев най-силно настояваше по време на дискусиите по досието бе необходимостта обработването и защитата на личните данни в съвременната технологична среда да бъдат напълно съобразени с изискванията на приетия не отдавна нов регламент за защита на личните данни.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж