Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Представяне на "Гостенка в миналото" и пътуваща фотоизложба с автор Бела Бенова


На 13 декември, от 17:30 часа в ЛХМ "Чудомир" ще бъде представено третото произведение на Бела Бенова, подкрепено от лични нейни фотографии. Тази книга събира спомени, връщане назад към едни отминали десет години, разказани като в дневник.

Бела Бенова издаде първата си книга през 2013-та година. Тогава тя изгря със своята различна гледна точка, с историята за пътешествие с колело и мисли за морето. В тази своя първа книга тя разказва за своето пътуване по цялото българско крайбрежие и за всички морски фарове, които среща по пътя си.Първата и книга носи заглавието „По пътя на пулсиращата светлина“. Втората си книга, озаглавена „Врати“ беше издадена през изминалата 2015-та година. Това е сборник от поезия, миниатюри и есета, отново подкрепени с нейни авторски снимки, тематично и характерно подбрани.

Като по традиция и този път в книгата не липсва нотка фотография, а напротив това са определени снимки, които пресъздават всичко онова, в което иска да ни потопи и чрез думите си Бела Бенова.“Гостенка в миналото“ е  един преплетен микс от понятията „вчера“, „днес“ и „утре“. Тя разказва за един период от живота си и за онова, което преоткрива в него. Интересна е именно връзката между редовете и черно-белите снимки. Интересна е представата за времето през очите на преживяванията, мислите и вдъхновението.

Подробности за мястото, още за атмосферата и всичко, което ще ви очаква там може да откриете във фейсбук страницата на събитието.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: