Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Галина Стоянова: Подписаният меморандум между Община Казанлък и ООН

 Казанлък. „Подписаният меморандум за разбирателство между Община Казанлък и Програма за развитие на ООН за прилагане на Демографската стратегия няма да е само лозунг, а работещ документ", заяви за радио "Фокус" –Велико Търново Галина Стоянова – секретар на община Казанлък.

Тя допълни, че това личи от съпътстващите инициативи и решението на местния Общински съвет, с което се посочва, че Демографската стратегия на общината в следващата година ще има собствен бюджет и ще се провеждат редица мероприятия от всички заинтересовани лица, организации и структури на обществото. „Демографската политика е сред най-важните приоритети, заложени в Програмата на българското правителство за 2005 – 2009 година. Общинската стратегия за Демографско развитие на община Казанлък 2008 – 2020 година е разработена в съответствие с Националната стратегия за демографско развитие на България 2006 – 2020 година. демографското развитие на община Казанлък е от огромно значение и изисква провеждане на целенасочена и последователна политика на територията на община Казанлък, обединяваща усилията на местните органи на властта, институциите и структурите на гражданското общество", коментира Галина Стоянова.
Меморандумът за разбирателство между община Казанлък и Програма за развитие на ООН за прилагане на Демографската стратегия бе подписан на 4-ти този месец. В него е записано: „Основавайки се на взаимно доверие и в дух на приятелство, страните се съгласяват да си сътрудничат за бъдещото развитие и осъществяване на плана за действие за прилагане на демографската стратегия на община Казанлък 2008 – 2020 година". Според меморандума за разбирателство по програмата на ООН ще бъде предоставена на общината левовата стойност на 8000 долара, за да се подкрепи развитието и реализацията на плана за действие за прилагане на Демографската стратегия на община Казанлък.
Предвидено е не по-късно от 20.01.2009 година общината да предостави доклад относно реализиране на плана за действие за прилагане на Демографската си стратегия 2008 – 2020 година в съответствие с настоящия меморандум.
Членовете на назначената със заповед на кмета Стефан Дамянов комисия трябва да координират, организират и представят финансов доклад, като изпълнят заложените в работния план мероприятия за изпълнението и популяризирането на Демографската стратегия на община Казанлък за 2008 – 2020 година за периода октомври – декември 2008 година.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус - Велико Търново"

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж