Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Ученически клуб „Милосърдие" учредиха в казанлъшко училище

 Казанлък. Официалното учредяване на ученическия клуб „Милосърдие" в Казанлък вече е факт, предаде кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново . Инициативата е на 25-те ученици от 10-ти „б" клас на хуманитарна гимназия „Свети свети Кирил и Методий" и техния класен ръководител преподавателят по Българки език и литература Румена Петрова. Учредяването стана в присъствието на ръководството на учебното заведение, възпитаници на училището и много родители, дошли да подкрепят децата си в благородната кауза, на която са се посветили. Идеята за клуб „Милосърдие" се ражда преди три години, когато учениците от 10-ти клас са една в осми подготвителен. И днес те продължават да бъдат съпричастни и да се отзовават в помощ на хората в неравностойно физическо и социално положение. Учениците споделят, че са отворени към добрите неща в живота. „Направихме първата крачка с нас да тръгнат още много хора.И ако ние побеждаваме сега заедно, искаме да помогнем и на други хора да побеждават. Ако това успеем да сторим, ще бъда спокойна. От тук нататък ни чакат само дела", заяви класната на 10 „б" клас Румена Петрова. Тя не скри гордостта си от учениците и посочи: „Макар и малки, те имат страхотни сърца. Радостта ми е безкрайно по-голяма, че родителите на тези деца дойдоха на учредяването на клуба. Това означава, че връзката родители-училище в здрава и е факт".

От своя страна учениците от клуб „Милосърдие" бяха единодушни, че не е въпросът в това да знаеш за някоя човешка болка, а да помогнеш, показвайки на човека, че не е сам. Те обещаха, че и занапред ще помагат на деца и възрастни хора в неравностойно положение. Последната инициатива на 25-те ученици от казанлъшката гимназия бе посещението им в дома за медико-социални грижи в село Бузовград, където в продължение на един работен ден хранеха, преобличаха и си играха с децата.
От ученически клуб „Милосърдие" предвиждат да осъществят контакт и с БЧК, БМЧК, директорите на домове за стари хора и деца с увреждания в Казанлък. Следващата инициатива на учениците ще бъде свързана с деня на диабетиците – 17-ти ноември.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж