Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлък има представител в Управителния съвет на Регионалното сдружение за управление на отпадъците

 Казанлък. Община Казанлък вече има свой представител в Управителния съвет на Регионалното сдружение за управление на отпадъците в Стара Загора, предаде кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново .

Сдружението бе учредено на 5-ти този месец. На общо събрание бяха избрани трима членове на Управителния съвет (УС), сред които е и казанлъшки представител. По информация на заместник-кмета по земеделие в града на розите Зелвер Касабова, председател на УС е кметът на община Стара Загора професор Светлин Танчев. В събранието по учредяване на Регионалното сдружение участие взеха 9 общини от общо 11-те на територията на област Стара Загора. Касабова посочи, че общините Раднево и Павел баня са заявили, че сами ще решават проблемите си в твърдите битови отпадъци.
Втората стъпка, която предстои да предприемат от Регионалното сдружение за управление на отпадъците в Стара Загора, по думите на казанлъшкият заместник-кмет, е кандидатстване за изработване на технически проект, чрез който да се изгради регионално депо за твърди битови отпадъци. „Според националната политика за регионализация на управлението на отпадъци всички общински депа ще бъдат закрити до месец юли на 2009 година. Това означава, че Казанлък няма да има собствено депо и трябва да се включи към изграждането на това в Стара Загора. Регионалното депо в областния град ще бъде едно от 55-те регионални депа в страната, реализирането на които е част от националната политика на Министерството на околната среда и водите. Ако ние нямаме волята да се сдружим, това означава да решаваме сами проблема с отпадъците, но така или иначе общинските депа ще бъдат закрити", поясни Зелвер Касабова.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж