Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Започва санитарна сеч в парк „Тюлбето" в Казанлък

 Казанлък. Санитарна сеч на болните дървета в парк „Тюлбето" в Казанлък започва до края на тази седмица общината, предаде кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново .

Предвижда се изсичане на заразените с гъбично заболяване дървета в източната част на парка в близост до намиращия се в района хотел и атракционно заведение, съобщи зам.-кмета по земеделие Зелвер Касабова. Тя посочи, че изсичането ще се извършва съвместно с частна фирма, която разполага с необходимата техника. При започване на работа районът ще бъде отцепен за преминаване на граждани и обезопасен до приключване на сечта. Предвидено е да започне почистване на парка от болните борове, като паралелно с това стартира и залесяване на района с широколистна едроразмерна растителност. През пролетта на тази година експерти от РИОСВ – Стара Загора направиха оглед на болните дървета и постановиха тяхното изсичане. Макар и в парк „Розаруим" да имаше констатирани заразени дървесни видове, все още там няма да бъде предприета санитарна сеч.
Днес приключва изсичането на изгорелите при пожарите миналата година дървета в района на село Овощник, като продължава сечта в района на Черганово и Горно Черковище. Горският масив там също пострада от пожарите през 2007 година.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж