Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Холандската фирма „Буксус плант" пусна жалба до Административен съд - Стара Загора

 Казанлък. Холандската фирма „Буксус плант", която е най-големият инвеститор в Казанлък и извършва търговска дейност с цветя и подаръчни аксесоари, пусна жалба до Административен съд - Стара Загора чрез кмета на община Казанлък и Общински съвет – Казанлък, предаде кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново .

Жалбата е срещу заповедта на кмета на общината от 17.10 2008 година в изпълнение на решение 651 на Общинския съвет, с което се заставя фирмата да освободи общинския терен от 32 кв.м., представляващи част от плана на града, като демонтират павилиона си за цветя. „Теренът до сега използвахме на основание договор за наем от 14.04.2006 година с община Казанлък, по силата на който общината ни предоставя за временно ползване и възмездно ползване въпросното място за поставяне на временен преместваем обект – павилион за продажба на цветя и посадъчен материал, по схема, утвърдена от главния архитект", съобщиха от българо-холандската фирма. В жалбата до Административния съд в Стара Загора чрез Общински съвет – Казанлък от фирмата описват решенията на местния законодателен орган като посочват, че има нарушения.
Павилионът за цветя, който ползваше българо-холандската фирма, бе демонтиран и продукцията изнесена в градинския център на фирмата на 30-ти октомври със заповед на кмета по решение на Общинския съвет.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж