Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Александър Иванов откри изложба в Казанлък

 Казанлък. 58 фотографии и 29 диптиха подреди в художествена галерия „Искра” в града на розите казанлъчанинът Александър Иванов, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

Залата на галерията събра приятели и колеги на фотографа. Честта да открие изложбата се падна на кмета на община Казанлък Стефан Дамянов, който поздрави фотографа и му пожела успех в реализирането на други проекти за напред. Представянето на фотосите е в рамките на новия проект, по който работи Александър Иванов „Отражение” и за първи път те се виждат от казанлъчани. „Идеята за реализиране на изложбата са нещата около нас. Светът около нас е отражение на душите ни. Не можем да отричаме, че нещата около нас не са такива, каквито съм ги представил в изложбата. Истината е, че много неща зависят от самите нас, но ние не ги правим. В изложбата по проекта „Отражение” съм се опитал да представя нещата, които са докоснали душата ми. Моят свят е между доброто и злото, между красивото и грозното и ми се иска да показвам нещата такива, каквито са”, споделя Александър Иванов. Той допълва категорично, че, ако няма грозни неща, няма как да се открие красивото. В изложбата впечатления правят паралелите между величествената и дива красота на връх Вихрен в Пирин и ерозията и унищожението на ски зона Банско. Друг паралел разкриват снимките на девствената красота на Седемте Рилски езера и тези, уловили прахоляка и разрухата от строежа на лифта „хижа Пионерска – хижа Рилски езера”.
По-късно изложбата ще бъде представена в София, а след това отпътува за Германия. Партньори на проекта „Отражения” са „Зелени Балкани”, Граждани за Рила, коалиция „За да остане природа в България”.
Александър Иванов е авторът и на изложбата "360 градуса България", която обиколи страната това лято. Мащабните снимки от въздуха бяха обединени от едно общо търсене на връзката между човека и природата. Фотографът продължава да разкрива нови гледни точки на тази тема и в новия си проект „Отражения”.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж