Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Учредиха Сдружение за управление на отпадъците

 Община Стара Загора закъсня с разрешаването на един проблем - изграждането на Регионално депо за отпадъци. Това призна кметът проф.Светлин Танчев.


Първата стъпка в добра посока беше направена днес, когато се учреди Регионално Сдружение за управление на отпадъците. За председател на Сдружението е избран кметът Танчев. В Управителния съвет влизат още кметът на Гурково Стоян Бонев и заместник-кметът на Казанлък Зелвер Касабова. Отворена беше и офертата за ОВОС за регионалното съоръжение за третиране на отпадъци на стойност 14 800 лв. без ДДС.

На срещата между представителите на десет общини от региона присъства и директорът на РИОСВ Нанчо Видев, който предупреди кметовете, че трябва да се работи много бързо, защото закъснението е факт, който ще бъде санкциониран. “Закъсняхме и няма да успеем до средата на другата година, какъвто ангажимент сме поели пред ЕК. Важното е да се започне и ние имаме примери, от които да се поучим. Например в Болярово вече е изградено такова депо, а в Сливен и Ямбол се работи”.

Средствата за изграждането на Регионално депо за отпадъци са по програма ИСПА. Крайният срок по изграждането му е юли 2009 година.

Най-подходящото място за Регионалното депо в Стара Загора е Мандра баир.Като резервен вариант се обсъжда терен, близо до с. Ракитница.

Гергана Пейчева www.dariknews.bg

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: