Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

РЗС пита главния прокурор дали Минчо Спасов е "осветил" Пламен Юруков като агент

 София. „Ред, законност и справедливост” (РЗС) е внесъл сигнал до главния прокурор за проверка на това – дали Минчо Спасов е „осветил” агента на специалните служби Пламен Любенов Юруков.

Това съобщи пред журналисти Яне Янев, лидер на партия „РЗС”, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Янев обясни, че в сутрешен блок на една телевизия Минчо Спасов, председател на Вътрешната комисия, не е дал категоричен отговор относно това дали Пламен Юруков е агент на тайните служби или не е, с което може да го е „осветил”.
Освен това – партия РЗС е подала съдебна жалба срещу Минчо Спасов за един лев, заради твърденията му, че партията и лично Яне Янев са замесени в купуване на гласове на изборите в Казанлък и Сандански. Янев представи документи от началника на РПУ – Казанлък Г. Дамянов, че партията е подала сигнал за купуване на гласове, но никога не е участвала в подобен процес.
Яне Янев припомни, че миналата седмица заедно с Димитър Абаджиев поискаха оставката на Минчо Спасов като председател на водената от него парламентарна комисия. Според Янев – докато Минчо Спасов ръководи Вътрешната комисия, не може да има истинско разследване за корупционните практики около НДСВ и ДПС.

Марта МЛАДЕНОВА | Агенция "Фокус"

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: