Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Публичност на собствеността на казанлъшките общински съветници искат от „Новото време”

 Казанлък. „Публичност на собствеността на казанлъшките общински съветници искат от „Новото време”, стана ясно на пресконференция на лидера на партията Емил Кошлуков, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

За целта до края на другата седмица предстои в деловодството на Общински съвет – Казанлък от партията да внесат наредба – етичен кодекс на съветника с настояване за представяне на декларация от всеки съветник за имотното му състояние според закона за публичните длъжности. Според Кошлуков съветниците трябва да разкриват по всяко едно време имотното си състояние. Лидерът на „Новото време” информира, че в наредбата са описани конфликтите на интереси и, за да бъдат избегнати такива, е редно съветниците да не се притесняват публично да посочват собствеността си. „Ако бъде приета тази наредба, ще настояваме имотната декларация на съветниците да бъде публикувана в интернет и хората да имат достъп до нея. Така ще могат да проверяват сами какво притежават съветниците и дали техни роднини участват в търгове и т.н.”, коментира Емил Кошлуков. Той бе категоричен, че местната власт трябва да си въвежда собствени правила и не би следвало общинските съветници да не си покажат имотното състояние. На въпрос на радио “Фокус” –Велико Търново дали според него съветниците в Казанлък ще приемат наредбата, Кошлуков заяви: „Нашата задача е да правим нещата ясни и прозрачни. Ако не я приемат, тогава Вие медиите ще имате възможността да попитате дадения съветник защо е гласувал против”. Лидерът на „Новото време” допълни, че наредбата ще бъде предложена и на другите Общински съвети в сраната, където има представители на партията.
В Местния парламент в града на розите представител на „Новото време” е лидерът на СДС Николай Александров, с който „Новото време’ участва в коалиция на изборите.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж