Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Изключително опасен е мостът над река Тунджа при пътния участък, свързващ село Бузовград с Казанлък

Изключително опасен е мостът над река Тунджа при пътния участък, свързващ село Бузовград с Казанлък. Ежедневно през него преминават автобуси, товарни камиони и моторни превозни средства. Проблемът е от преди 10 години.

Старият мост се срутва напълно през 2005-а година след наводненията. На негово място се строи нов, който вече е пропаднал. Затворена за движение е едната лента и тежестта при преминаване на превозните средства се поема изцяло от южната част на моста. За да обезопасят поне малко съоръжението, от кметството поставят временна мантинела. Така преминаването на различните превозни средства се осъществява по единствената свободна лента, като това създава предпоставка за множество катастрофи. Оказва се, че мостът, макар и собственост на Пътно управление - Стара Загора, до чийто началник, Елена Николова – кмет на село Бузовград, е писала неведнъж писма за помощ, не се стопанисва. Тя е търсила помощ и от народния представител –казанлъчанина Иван Гороломов, но и от него не е получила съдействие. През 2000-та година Елена Николова получава писмо от Главно управление "Пътища" към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, че ремонтът на моста ще бъде включен в ремонтната програма за следващата година. Но това така и не става до ден-днешен.
“Следващата ми стъпка ще е да изпратя писмо до министър Емел Етем, като приложа и снимков материал на рушащото се и опасно съоръжение”, каза Елена Николова. Тя се надява все някой да я чуе и се погрижи за живота на хилядите хора, преминаващи ежедневно по пътя Бузовград-Казанлък.

 

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: