Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Урок по запознаване с българските народни инструменти преминаха деца от две казанлъшки градини

 Казанлък. Урок по запознаване с българските народни инструменти преминаха близо 140 деца, 40 от детската градина „Мир” в село Бузовград и 100 от детската градина „Мечо Пух” в града на розите, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

Учители на малчуганите бяха учениците от музикалната паралелка при СОУ „Екзарх Антим Първи”. Бяха обхванати деца на различна възраст. Малчуганите от село Бузовград бяха извозени със специален автобус до казанлъшката детска градина. Интересът на всички тях към българските народни инструменти: кавал, гайда, тамбура и тъпан, бе голям и децата не скриха възхищението си. „Това е начинът децата да имат интерес към българските традиции и фолклор”, коментира Надежда Цочева – директор на детската градина „Мир” в село Бузовград.
Инициативата е част от дейностите по европейския образователен проект „Нашата околна среда и култура – да ги открием заедно”, по който работят двете детски градини. Тази година подтема на проекта е „Празници и традиции”. Работата по проекта започна през 2006 година и се финансира от Европейската комисия. Дейностите по него ще завършат през 2009 година.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж