Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Владимир Каролев: Финансова криза при банките в България няма да има

 Казанлък. „Финансова криза при банките в България няма да има и нито една банка в страната няма да фалира тази или другата година", заяви в Казанлък Владимир Каролев – председател на Икономическия съвет на НДСВ, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

Той бе категоричен, че банковият сектор в страната е много силен и това, че България не е икономически много развита страна, и няма много богати хора е положително от гледна точка на световната финансова криза. „В нашия банков сектор нямаме разбойническо-мениджърска ситуация. Нито едно правителство през годините не си е позволило да приватизира банки под масата. Българската банка е самостоятелно юридическо лице и тя не зависи от чуждестранния си клон, ако той фалира", посочи Каролев и напомни, че България е единствената страна, освен Норвегия, която няма външен дълг. „Няма да има и сътресение с парите в депозит на гражданите", посочи още Владимир Каролев.
Тази вечер той бе в Казанлък и се срещна с членове и симпатизанти на НДСВ и граждани и изрази мнението си по темите: „Световната финансова криза и отражението й на България" и „Бюджет 2009".

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж