Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ДЮФТС ”Арсенал” се завърна от фестивал

Танцьорите от детско-юношески фолклорен танцов състав (ДЮФТС) “Арсенал” се завърнаха от фестивал в град Приморско. 23-те деца представиха Казанлък на първия младежки и детски фестивал “Орфей пее с морето”, след като изпълниха три танца от богатия си репертоар. Танцьорите взеха участие и в гала концерта последната вечер, като част от тяхната 5-минутна програма бе представяне на ритуала от казанлъшкия край “В розовата градина”. Казанлъшките участници се представиха и с ръченица, като показаха как се играе тя в различните краища на България: добруджанският, тракийският и шопският.
18 колектива, предимно от Община Кърджали, взеха участие във фестивала “Орфей пее с морето”. С грамота за добро представяне и награда - дървопластика в Казанлък се завърнаха танцьорите от ДЮФТС ”Арсенал”. Над 80 деца на възраст от 6 до 14 години танцуват в казанлъшкия състав. Техен художествен ръководител е дългогодишният хореограф Ваня Минчева. И тази година от 1-ви октомври в залата в Дом на културата “Арсенал” тя започва да учи на български танци всички деца, които имат интерес към народното изкуство.
“Всеки българин трябва да познава традициите си, красотата на националните носии, багрите на шивиците. Те са непреходни и съществуват само в нашата страна. Това е единственото, което ще запази нашия корен и в бъдеще”, коментира Ваня Минчева.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж