Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


В тазгодишното издание на Фестивала FUNCITY +2018 участие взеха доброволци на МЦР "Взаимопомощ" гр. Казанлък

В тазгодишното издание на Фестивала FUNCITY +2018 участие взеха доброволци на МЦР
Преди седмица приключи младежкия фестивал  FunCity + 2018. Той се проведе за осма поредна година в град Варна. В богатата четиридневна програма на фестивала (8-12 август), която беше разположена в  четири  ключови точки и прилежащите към тях алеи - Вход на морска градина, Обсерватория, Морско казино, Аквариум,  можеха да бъдат посетени творчески работилници, танцови ателиета, спортни занимания и много други интересни събития, за младите хора, а и не само. Фестивалът приключи с MTV Varna Beach  - най-големият концерт, който варненскоото крайбрежие е виждал,  и който беше част от програмата на FUNCITY+ 2018.
За осма поредна година FUNCITY+,  осигури възможност за десетки  младежи да откриват своите скрити таланти и нови хобита, да развиват комуникативните си умения и тези за работа в екип,  да се забавляват, да се движат, да  се учат, да създават незабравими спомени и да преоткриват себе си и своята уникалност.

Фестивалът е устойчива младежка инициатива, която за поредна година се провежда във Варна, градът разпознал младежкото участие като своя кауза, поддържащ активен младежкия сектор и заслужено получил титлата Европейска младежка столица през 2017 г.

Организиран от  млади хора за млади хора, „зареден“ с много енергия и позитивна емоция, FUNCITY+  сам по себе си е символ на младежката индивидуалност и предоставя възможности за развитие, много настроение и забавление.

FUNCITY+ 2018 беше организиран от хора активни в младежкия сектор, които на базата на тази своя дейност, днес, са част от Сдружение Варна Европейска и Младежка столица. Екипът от млади и активни хора беше ръководен от Пламен Сашев и Елина Райнова.

Фестивалът и тази година създаде поле за среща и изява на младежки организации от различни градове на страната (Варна, София, Пловдив, Бургас, Добрич, Казанлък и др.), коeто осигури възможност на всички млади хора, които ще го посетят, да се запознаят и възползват от разнообразни форми на формално и неформално учене, в него. В тазгодишното издание  беше регистрирано участие на рекорден брой организации от страната, което подчерта и засили националния характер  на събитието.  За  пръв път активно се включи и  университет (ВСУ „Черноризец Храбър“.) Разбира се  и през 2018 г. не беше за пренебрегване и традиционно силният интерес от страна на международни организации.

В тазгодишното издание на Фестивала FUNCITY +2018 участие взеха доброволци на МЦР

В тазгодишното издание участие взе и Y.D.C.M.A гр. Казанлък. Младежкият център осигури международното включване на доброволци от Испания и Полоша. Като по време на фестивала те проведоха интервюта, а представителката на Полоша направи и уъркшоп на тема зависимости.

Дни след Фестивала гражданите и гостите  на Варна остават в очакване на следващото му издание, с надеждата че то ще донесе още много усмивки, забавление, възможности за развитие и положителни емоции.

Пред организаторите Сдружение  „Варна Европейска и Младежка столица“ стои предизвикателство, с което те със сигурност ще се справят по най- добрия начин, или именно да запазят вече добре изградените партньорства и да реализират още много нови в следващите Фестивали. Така с поглед напред оставаме в очакване на FunCity + 2019.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: