Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Започва ремонт на пътя Казанлък – Бузовград от моста до центъра на селото

 Казанлък. Преасфалтиране на пътя Казанлък – Бузовград от моста до центъра на селото ще започне в понеделник, информира за радио „Фокус" - Велико Търново кметът на Бузовград Михаил Янушев.

Той посочи, че в началото на тази седмица фирмата изпълнител на ремонта е започнала подготовка на пътната настилка, като е изрязала част от стария асфалт. Янушев допълни, че все още не е започнало укрепването на опасния мост по пътя Казанлък – Бузовград, но изрази надежда това да стане възможно най-скоро.
На 9-ти юни тази година министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и кметът на община Казанлък Стефан Дамянов поставиха началото на рехабилитацията на пътя Казанлък – Бузовград – Средногорово при моста между града на розите и село Бузовград. Възложител на поръчката е фондът и областно Пътно управление –Стара Загора. По проекта за рехабилитация се предвижда възстановяване целостта на пътната настилка, отводняване трасето на пътя с оглед нормално техникоексплоатационно състояние и създаване условия за безопасно движение на моторни превозни средства. Участъкът, предвиден за рехабилитация е с обща дължина 3.4 километра. Ремонтът включва и моста над река Тунджа с дължина 80 метра.
Стойността на инвестицията е 2 224 734 лева без ДДС.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж