Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Спрени проекти в Казанлък?

 Общината в Казанлък е спряла два проекта на холандски фирми, които биха се реализирали на територията на района. Това обяви днес д-р Мария Данчева- представител на българо-холандската фирма “Буксус плант” пред журналисти в Казанлък.

Единият проект бил спрян заради необходимостта от обявяване на обществена поръчка, а другият заради невъзможността на общината да подготви обосновка на проекта и да го защити. Липсата на обосновка от Общината в Казанлък проваля намерението за изграждане на Селскостопански изложбен център в района на стадион “Севтополис” , за което преговарят двете страни. Холандска фирма, заинтересована от инвестицията е изготвила и предала на Общината 2 технически проекта за Центъра , без нито лев да се плати затова от страна на общината тук. Въпреки това проектите на холандците отлежават вече две години в кабинета на главния архитект . Според холандските представители, за това време е можело изложбеният център да е факт, при това с пари от ЕС. Проектът е спрял заради невъзможността на общинската администрация да напише мотивирана обосновка за нуждата от него. Вторият спрял холандски проект с бъдещи евентуални инвестиции е този за предпроектните проучвания на древния Севтополис. Преди две години представители на холандската фирма “Баласт Недам” посетиха Казанлък и разговаряха с кмета
На база този разговори бе сключен договор за предпроектни проучвания на древния тракийски град.Тогава холандските представители поеха и ангажимента да съдействат в търсенето на крупни инвеститори с понтенциален интерес към проекта "Севтополис" . Тези предпроектни проучвания, според д-р Данчева били факт на35% и са платени именно от фирмата, чийто представител е тя. Заради оскъпяването на проекта и българското законодателство, както и заради нуждата от обявяване на конкурс и тази съвместна инициатива в момента е зациклила. Първият интерес на холандците към подобни терени и проучвания бе лансиран чрез идеята за стъклено покритие на гробницата Оструша.

Деляна Бобева www.dariknews.bg

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж